ßßß
Składniki:0,5 l mleka2 budynie śmietankowe bez cukru3 łyżki cukru kryształu1 łyżka cukru pudru125 g masła200 ml advocatuOpis wykonania:Z mleka, budyniu i cukru kryształu gotujemy gęsty budyń, studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo zimny budyń i ucieramy. Na końcu dodajemy alkohol i wszystko dokładnie ucieramy. Przekładamy ciasto. (Ja do przełożenia ciasta z blaszki 39x 24 cm użyłam podwójnej porcji kremu.)


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy