Wykonanie
Moja propozycja pysznej masy idealna do przełożenia ciemnego
biszkoptu, masa jest bardzo advocatowa ;D i pyszna. Polecam użycie dobrego jakościowo i nie najtańszego budyniu. Tańsze no cóż ja w
masie czuję
mąkę.
Składniki:0,5 l
mleka2 budynie
śmietankowe bez
cukru3 łyżki
cukru kryształu1 łyżka
cukru pudru125 g
masła200 ml advocatuOpis wykonania:Z
mleka, budyniu i
cukru kryształu gotujemy gęsty
budyń, studzimy.
Masło ucieramy z
cukrem pudrem na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo zimny
budyń i ucieramy. Na końcu dodajemy
alkohol i wszystko dokładnie ucieramy. Przekładamy ciasto. (Ja do przełożenia ciasta z blaszki 39x 24 cm użyłam podwójnej porcji kremu.)
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy