ßßß Cookit - przepis na Krem advocatowy do ciast

Krem advocatowy do ciast

nazwa

Wykonanie

Moja propozycja pysznej masy idealna do przełożenia ciemnego biszkoptu, masa jest bardzo advocatowa ;D i pyszna. Polecam użycie dobrego jakościowo i nie najtańszego budyniu. Tańsze no cóż ja w masie czuję mąkę.
Składniki:
0,5 l mleka
2 budynie śmietankowe bez cukru
3 łyżki cukru kryształu
1 łyżka cukru pudru
125 g masła
200 ml advocatu
Opis wykonania:
Z mleka, budyniu i cukru kryształu gotujemy gęsty budyń, studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo zimny budyń i ucieramy. Na końcu dodajemy alkohol i wszystko dokładnie ucieramy. Przekładamy ciasto. (Ja do przełożenia ciasta z blaszki 39x 24 cm użyłam podwójnej porcji kremu.)
Justyna L.
Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.
Podobne Przepisy
Źródło:http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/2014/04/krem-advocatowy-do-ciast.html