Wykonanie
25 lutego 2015Łatwe, słodkie ciasto z 3 warstwami -
budyniem,
krówka i
bitą śmietana. Uwieńczone prażonymi
płatkami z
migdałów. Dla miłośników słodszych ciast oraz dla osób nie posiadających piekarnika.

'Migdałowiec bez pieczenia'Składniki (na formę 22x13cm*):- 1 duże opakowanie
krakersów- 1 puszki masy kajmakowej/krówki- 100g
płatków migdałowych* masa śmietanowa:- 500ml
śmietany kremówki UHT- 2 łyżki
cukru pudru* masa budyniowa:- 0,5 l
mleka- 1 opakowanie budyniu
śmietankowego- 2 łyżki
cukru- 100g
masła
Mleko zagotować z
masłem i
cukrem. Przygotować
budyń wg przepisu na opakowaniu. Lekko przestudzić.Formę wyłożyć folią aluminiową. Wyłożyć warstwę
krakersów, na to
budyń i kolejną warstwę
krakersów.Ciasto schłodzić.W
między czasie puszkę z masą włożyć do gorącej
wody i odczekać 10 minut aż się podgrzeje.Na schłodzone ciasto rozsmarować masę kajmakową i ułożyć kolejną warstwę
krakersów.
Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać
cukier puder. Wyłożyć na ciasto.Wsadzić do lodówki na całą noc.Przed podaniem posypać uprażonymi na patelni
płatkami migdałów.Smacznego!


* ciasto można zrobić również w większej formie, wykorzystując 2 opakowania
krakersów. Wtedy warstwy ciasta będą niższe© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.