Wykonanie
Tort dla DJ :).Wykonany z
kakaowego biszkoptu przełożony nieco innym i delikatniejszym kremem
adwokatowym, niż prezentowany wcześniej.
Alkohol nie jest w nim tak bardzo wyczuwalny i jest odpowiedni dla osób wolących delikatny posmak. Przepis zaczerpnęłam z e strony Wielkie żarcie .
Składniki:300 ml
ajerkoniaku6 łyżeczek
żelatyny15 dag
cukru pudru15 dag
masła3/4 litra
śmietany 36 %Opis wykonania:
Masło ucieramy na puszystą masę z
cukrem, następnie dodajemy cały czas miksując
adwokat i chłodną
żelatynę.
Żelatynę namaczamy w 1/4 szklanki zimnej
wody, rozpuszczamy w kąpieli
wodnej i studzimy .
Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie mieszamy delikatnie z kremem. Przekładamy ciasto.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy