Wykonanie
Torcik z pysznymi masami jedna truskawkowa, natomiast druga na bazie
serków homogenizowanych.Kształt
serca wycinałam z upieczonego w kwadratowej tortownicy
biszkoptu za pomocą przygotowanego wcześniej szablonu.

Składniki :Masa truskawkowa: klikMasa z
serków homogenizowanych :375 ml
śmietany 30%2
serki homogenizowane waniliowe po 250 gr.1
cukier waniliowy2 łyżki
żelatynyOpis wykonania:
Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej
wody, studzimy.
Śmietanę ubijamy pod koniec dodajemy
cukier waniliowy oraz stopniowo
serek. Następnie wlewamy
żelatynę i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na ciasto. Do masy można dodać starta
czekoladę uzyskamy wówczas masę stracciatella.



Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy