ßßß
Składniki :puszka pomidorów krojonych2- 3 ząbki czosnkusólpieprzcukierzioła włoskieOpis wykonania:Pomidory przelewamy do rondelka dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, pieprz i łyżeczkę cukru. Wszystko gotujemy do znacznego odparowania wody i zgęstnienia na małym ogniu. Dodajemy wg. uznania zioła u mnie włoskie i doprawiamy ewentualnie jeszcze. Wole gdy sos nie jest mocno kwaśny psuje mi wtedy smak w pizzy więc robię go w wersji mniej kwaśnej. Sos odstawiam i studzę, miksuje blenderem na gładka masę. Możemy też użyć całych pomidorów jednak dłużej należy je gotować.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy