Wykonanie
Pyszny domowy
sos pomidorowy do pizzy i nie tylko, można go używać do wielu przysmaków nawet jako domowego
ketchupu. Pyszny bez chemii polecam :).

Składniki :puszka
pomidorów krojonych2- 3 ząbki
czosnkusólpieprzcukierzioła włoskieOpis wykonania:
Pomidory przelewamy do rondelka dodajemy przeciśnięty
czosnek,
sól,
pieprz i łyżeczkę
cukru. Wszystko gotujemy do znacznego odparowania
wody i zgęstnienia na małym ogniu. Dodajemy wg. uznania
zioła u mnie włoskie i doprawiamy ewentualnie jeszcze. Wole gdy sos nie jest mocno kwaśny psuje mi wtedy smak w pizzy więc robię go w wersji mniej kwaśnej. Sos odstawiam i studzę, miksuje blenderem na gładka masę. Możemy też użyć całych
pomidorów jednak dłużej należy je gotować.




Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy