Wykonanie
Wspaniały pomysł na wykorzystanie
cukinii czy
patisonów lub
kabaczków. Przepis dostałam od Moniki dziękuje raz jeszcze :).
Składniki :3kg
cukinii5
cebul3 łyżki
soliZalewa3 szkl.
wody2 szkl.
cukru1 szkl.
octu 10 %2 łyżeczki
curry2 łyżeczki
słodkiej papryki2 łyżeczki
białego pieprzuOpis wykonania:
Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w kostkę,
cebulę kroimy w piórka, posypujemy
solą i mieszamy, odstawiamy na 30 minut.Gotujemy zalewę.
Cukinię układamy ciasno w słoikach, zalewamy gorącą zalewą i pasteryzujemy w gorącej wodzie 15 minut.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy