Wykonanie
Pyszne
miodowe ciasto pokryte
kakaową polewą i obtoczone w kokosie, jednym słowem pychota :).
Słodycz ciasta łagodzi
kakaowa polewa, wiec można się nimi zajadać kawałek po kawałku i nie ma się dosyć. Przepis od Gosi :)

Składniki : na blachę 24x39 cm24 dag
cukru kryształu8 dag
margaryny2 czubate łyżki
miodu75 ml
jajek ( ja miałam małe ale 2 L)150 ml
mleka1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia38 dag
mąki pszennejPolewa16 dag
margaryny100 ml
mleka10 dag
cukru2 łyżki
kakaokokos (zużyłam 2 paczki po 200 g)Opis wykonania:Z podanych składników ucieramy ciasto, wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę,dokładnie wyrównujemy. Pieczemy w 180 C około 20 minut ( do suchego patyczka). Studzimy kroimy na prostokąty. Przygotowujemy polewę, gotujemy do całkowitego rozpuszczenia się
cukru i
margaryny (oprócz
kokosu ). Lekko studzimy, ciasto maczamy z każdej strony i obtaczamy w kokosie, odstawiamy do zastygnięcia.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy