ßßß
Składniki : na blachę 24x39 cm24 dag cukru kryształu8 dag margaryny2 czubate łyżki miodu75 ml jajek ( ja miałam małe ale 2 L)150 ml mleka1,5 łyżeczki proszku do pieczenia38 dag mąki pszennejPolewa16 dag margaryny100 ml mleka10 dag cukru2 łyżki kakaokokos (zużyłam 2 paczki po 200 g)Opis wykonania:Z podanych składników ucieramy ciasto, wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę,dokładnie wyrównujemy. Pieczemy w 180 C około 20 minut ( do suchego patyczka). Studzimy kroimy na prostokąty. Przygotowujemy polewę, gotujemy do całkowitego rozpuszczenia się cukru i margaryny (oprócz kokosu ). Lekko studzimy, ciasto maczamy z każdej strony i obtaczamy w kokosie, odstawiamy do zastygnięcia.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy