Mniami! Mniami!Jeśli nie lubicie stać długo przy garach, polecam tę oto banalną i szybką w wykonaniu zupę.Dodać duużo zieleniny, groszku ptysiowego/grzanek.Co trzeba?1 litr bulionu300 g serka topionego naturalnego/śmietankowego2 małe cebule3-4 ząbki czosnkuposiekana natka pietruszkimajeranek (opcjonalnie)sólpieprzCo i jak?Cebulę obrać, drobniutko posiekać, przełożyć na patelnię.Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli. Całość ładnie podrumienić.Bulion zagotować, dodać pokrojone na mniejsze kawałki serki topione.Mieszać, aż serki się rozpuszczą. Dodać cebulę i czosnek.Gotować 5 min. Doprawić solą i pieprzem (choć moja wersja tego wcale nie potrzebowała).Przed podaniem posypać natką pietruszki.Smacznego!PS. Jeśli ktoś nie lubi cebuli w zupie, może spróbować ją zblendować