Pyszna, klasyczna zapiekanka. Prosta w wykonaniu. Robię ją zazwyczaj gdy po głowie krążą myśli "coś bym zjadła ale nie wiem co" ;)Składniki:1 bagietka250 g pieczarek1 cebula2 plasterki szynki100 g sera żółtego2 suszone pomidory z zalewyszczypta chilliszczypta soli himalajskiejszczypta świeżego tymianku (opcjonalnie)Pieczarki opłukać z nieczystości, odsączyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżeczkę olejukokosowego. Zeszklić na nim cebulę i dodać pieczarki. Smażyć do momentu aż odparuje z nich woda i delikatnie się zarumienią. Przyprawić solą i chili. Pomidory pokroić, ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarki a wędlinę poszarpać palcami lub pokroić (jak Wam wygodniej). Bagietkę przekroić na połowę wzdłuż i w poprzek w zależności od tego jakiej długości chcemy mieć zapiekanki. Na pieczywo ułożyć troszkę sera następnie pieczarki, wędlinę, pomidory. Całość oprószyć tymiankiem (jeśli macie w zasięgu ręki ale nie jest to konieczne) obsypać resztą sera i włożyć do nagrzanego piekarnika (180 st.C) na 10 min.Smacznego :)