Wykonanie
Kochani to kolejny przepis przygotowany w ramach współpracy z
marką POLSOJA, ten kto mnie zna to wie, że jestem sałatkożercą ;-). Większość posiłków jakie zabieram ze sobą do pracy do zazwyczaj bardzo kolorowe sałatki. Zawsze dbam o to aby cieszyły nie tylko oczy kolorami, ale aby zawsze znalazło się w nich pełnowartościowe
białko, warzywa i coś chrupiącego. Idealna
sałatka to również taka, która będzie lekkostrawna, nie będzie obciążała żołądka, ale jednocześnie będziemy syci. I właśnie dzisiaj taką Wam prezentuje.Przepyszna
sałatka z
tofu naturalnym - POLSOJA,
suszonymi pomidorami, podsmażoną
cukinią i paluszkami łososiowymi.Zapraszam!
SKŁADNIKI:-
tofu naturalne -POLSOJA (1/4 opakowania)- 1
jajko na twardo- 4-6 sztuk zielonych
oliwek- 1 paluszek z
łososia- 1/2 małej
cukinii zblanszowanej, podsmażonej na
oliwie z oliwek- mieszanka
sałat-
suszone pomidory w
oliwie-
oliwa z oliwek,
sól,
sok z limonkiMix
sałat opłukaj pod bieżącą
wodą,
jajko ugotuj na twardo pokrój w plasterki.
Cukinię umyj, posiekaj w plasterki i podsmaż na patelni.
Tofu kroimy w kosteczkę,
pomidorki w paseczki.
Oliwki i paluszki z
łososia w kosteczkę lub paseczki.Całość umieszczamy w pojemniku na lunch i polewamy
oliwą z oliwek.Gotowe!Do zabrania na uczelnię lub do pracy.Pięknego dnia życzę!;-))))