Wykonanie
Sezon na
jajka podawane w najprzeróżniejszej postaci jest w pełni. Postanowiłam i ja przyłączyć się do tego szaleństwa ;) Ponieważ uwielbiam
suszone pomidory, postanowiłam nimi nafaszerować
jajka - efekt? Fantastyczny! Jestem pewna, że je pokochacie. Gorąco polecam, nie tylko na święta, ale na każdą inną okazję:)Wraz ze mną
jajka faszerowane na wszelkie możliwe ;sposoby postanowiły przygotować: Mirabelka, Mops, Siankoo i Pela .
Składniki:5
jajek ugotowanych na twardopół słoiczka
suszonych pomidorów w
oliwie (150g)
sól,
pieprzoliwa z
suszonych pomidorówPrzygotowanie:
Jajka obrać i przekroić na pół, wyjąć
żółtka.
Pomidory zmiksować, dodać do nich
żółtka, dolać nieco
oliwy z
pomidorów, doprawić
solą i
pieprzem i dokładnie zmiksować na jednolitą pastę, ewentualnie doprawić do smaku. Masę przełożyć do szprycki lub rękawa i nafaszerować
jajka, można też zrobić to małą łyżeczką, udekorować
suszonymi pomidorami pokrojonymi w cieniutkie paseczki.
Smacznego!