Wykonanie
Cześć =)
Tuńczyka w konserwie zawsze warto
mieć w spiżarni, ponieważ można wykorzystać go do niemal nieskończonej ilości szybkich potraw. Nadaje się do najróżniejszych sałatek,
sosów do
makaronu oraz past kanapkowych.Dziś zapraszam wszystkich na smaczną i prostą pastę z
tuńczyka, na bazie
jajka, która sprawi, że kanapki znikną ze stołu w mgnieniu oka.Zdecydowany smak pasty, podkreślony smakiem
kiszonego ogórka, sprawi, że kanapki nie będą nudne.Zachęcam wszystkich do samodzielnego wykonania takiej pasty kanapkowej z
tuńczyka, ponieważ naprawdę warto!



Potrzebne będą (na około 4-5 kromek):- puszka
tuńczyka w sosie własnym- 2
jajka od
kury podwórkowej- 1
ogórek kiszony- 1-2 łyżki
majonezu-
sól,
pieprz- jako dodatki na kanapki np.
pomidor,
szczypiorek itp.



Sposób wykonania:1)
Jajka gotujemy na twardo, po czym kroimy w bardzo drobną kostkę.2)
Ogórka kiszonego również kroimy w bardzo drobną kostkę.

3) Dodajemy odsączonego i rozdrobnionego
tuńczyka,
majonez,
sól i
pieprz, a następnie wszystko dokładnie mieszamy.



Smacznego =)