Wykonanie
Kiedyś nienawidziłam, teraz zupy uwielbiam. I te lekkie, wiosenne czy letnie, i rozgrzewające, cięższe i konkretniejsze, jesienne i zimowe. Dobra gospodyni wie, że zupa to podstawa ;) (zawsze tak powtarza moja Mama, i Babcia też tak mówiła) W naszym zabieganym życiu nie zawsze jest czas, by przygotować zdrowy, pełnowartościowy obiad, ale na szczęście na taką okoliczność można pomoc sobie doskonałymi gotowymi produktami. Mam takie, sprawdzone i pyszne, polecam je z
serca. Moja rodzina je bardzo lubi. Są to produkty firmy SYS, do kupienia zarówno w sklepie internetowym, jak i na półkach tradycyjnych sklepów. Rozglądajcie się za nimi, bo naprawdę warto. Wszystkie produkty są tylko i wyłącznie naturalne, bez chemii i paskudnych dodatków. Czyli to tak, jakbyśmy sami od a do z wszystko przygotowali.Zdarzyło mi się nawet ostatnio po prostu polecić je w sklepie, gdzie miłe starsze małżeństwo rozmawiało czy warto kupić coś na spróbowanie. Porozmawialiśmy chwilę i wzięli na próbę i zupę, i placki :) Musiałam być bardzo przekonująca (nic
dziwnego, wiem co chwaliłam).Dziś u nas będzie zupa z
ciecierzycy, idealna na tę
porę roku. Jest bardzo sycąca i pożywna, świetnie doprawiona. Ja wykorzystałam do niej dodatkowo bardzo aromatyczny sos z pieczonej
łopatki, którą ostatnio robiłam do kanapek, i dorzuciłam jeszcze od siebie posiekaną
kiełbaskę.Warto
mieć w zapasie kilka pudełeczek pyszności firmy SYS, mówię Wam to z pełną odpowiedzialnością.
Składniki :1 opakowanie zupy z
ciecierzycy firmy SYSok. 1 litra
wody0,5 szklanki sosu pozostałego z
pieczenia mięsakawałek
kiełbasy typu wiejskaPrzygotowanie :Do garnka wlewam
wodę, wsypuję też zawartość opakowania z zupą, dodaję sos z pieczeni. Dorzucam posiekaną
kiełbaskę i gotuję ok. 20 minut na małym ogniu. Można podać zupę ze
śmietaną, posypaną
natką pietruszki.