Wykonanie
Jedno z ulubionych śniadań z lat mojej młodości (nie żebym teraz jakaś stara była ;) i super sposób na zużycie pozostałego z obiadu
makaronu spaghetti - idalny na syte śniadanie czy kolację, dla mnie z powodzeniem zastępuje również obiad.

SKŁADNIKI: (1 porcja)ugotowany
makaron spaghetti (ilość na oko, tyle ile zjemy :)2
jajka3 łyżki
wodyszczypta
soliulubione
przyprawy: u mnie
czosnek granulowany,
papryka słodka i ostra,
bazylia,
oregano suszoneolej do smażeniaewentualnie pokrojona w drobniutką kostkę
wędlina,
papryka itp.1. Na małej patelni (najlepiej takiej wielkości, jakiej ma wyjść omlet) rozgrzać
olej, wyłożyć
makaron formując kształt placka i na dużym ogniu smażyć aż się zrumieni.2.
Jajka roztrzepać z
wodą i
przyprawami, wylać na
makaron, poczekać chwilę i przekręcić na drugą stronę. Smażyć pod przykryciem aż spód się przyrumieni.Podawać z ulubionym sosem lub
keczupem.