Wykonanie
Ostatnie śniadanie razem. Niestety czas mija zbyt szybko kiedy jest dobrze. Jednak świadomość, że spotkamy się jeszcze nie raz bardzo nas pociesza :) Na ostatni wspólny poranek serwujemy
pudding z tapioki w egzotycznym wydaniu. Z dodatkiem słodkiego musu
ananasowego . Podany wraz z dojrzałym
bananem, aromatycznymi wiórkami
kokosa oraz chrupiącymi
nerkowcami . Tak smaczne, że zjadłybyśmy chętnie jeszcze więcej!


ananasowy pudding z tapioki z
bananem,
nerkowcami oraz wiórkami kokosowymipineapple tapioca
pudding with
banana, cashew nuts and grated coconut

Składniki:- 6 łyżek tapioki- dwie szklanki
wody- mus z świeżego
ananasa (zmiksowany
ananas)Tapiokę zalać szklanką gorącej
wody i poczekać 10min. Następnie gotować z resztą
wody do zgęstnienia ok. 15-20min. Odstawić do ostygnięcia. Po czasie bardzo dokładnie wymieszać z musem z
ananasa. Przełożyć do miseczek/pucharków i wstawić na noc do lodówki. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Na wczorajszy obiad wymyśliłyśmy naleśniki. Razem, dobrze zgrane w kuchni - Monika zajęła się nadzieniem, a ja smażeniem. W takich chwilach wychodzą zaskakująco smaczne dania i to zdecydowanie takie było. Wspólne kucharzenie, a
potem delektowanie się potrawami
daje najwięcej radości!



gryczano-orkiszowe naleśniki z zielonym nadzieniem z
groszku i
szpinaku oraz z dodatkiem
kukurydzy podane z
koperkiem i
bazyliąbuckwheat-spelt crepes with green filling from peas and spinach with addition of corn served with dill and basilCzas się pożegnać. Tego chyba nikt nie lubi, tym bardziej kiedy ten czas tak miło mija. Znalazłyśmy od razu wspólny
język, więc nie było
mowy o tym by się nudzić. Wiele nas łączy, nie tylko w kuchni. Ostatnie d ni do końca pozostaną we mnie, nie zapomnę i
będę wspominać jak najlepiej. Życie jest piękne z świadomością, że jest taka osoba, z którą czujesz się swobodnie i zawsze możesz jej zaufać. Dziękuję. :)