Wykonanie
Zaczynając od dzisiejszego poranka - kolejna moja poranna improwizacja. Dziś akurat trafiło na placek, ten który lubię najbardziej, czyli owsiany! W jesiennych smakach, bo warto korzystać z skarbów tej
pory roku. W środku znajduje się
gruszka i aromatyczne, rozgrzewające
przyprawy takie jak
cynamon,
imbir,
kardamon . Na wierzchu kleks
twarożku grani i obowiązkowo cieplutkie
owoce duszone w miodzie i
cynamonie -
gruszki i
śliwki . Dla podkreślenia smaku jeszcze dodatek tahiny, która już dawno nie gościła w moim śniadaniu. Napiszę krótko i niezbyt skromnie - to najlepszy placek jaki udało mi się usmażyć :)
gruszkowy placek owsiany z
cynamonem,
imbirem,
kardamonem,
twarożkiem grani,
gruszką i
śliwką duszoną w miodzie Kaszubskim z
cynamonem oraz tahinąpear oats pancake with cinnamon, ginger,
cardamon, grani cottege cheese, paer and plum stewd in Kashubian honey with cinnamon and tahinaPlacek był bardzo pulchny i grubiutki.Na dokładkę naleśniki! Zjedzone wczoraj. O dziwo w południe patelnia już chciała ze mną współpracować! Nie odpuściłam, miałam ochotę na naleśniki to je usmażyłam :) Znowu w pysznym jesiennym wydaniu.
cynamonowe (podsmażane) pełnoziarniste naleśniki z
dyniowym serkiem naturalnym z
syropem klonowym podane z
jabłkiem i
miodem Kaszubskimcinnamon (fried) whole wheat crepes wirh pumpkin natural cream cheese with maple
syrup, served with apple and Kashubian honeyA to mój mały kochany towarzysz, który wyleguje się w moim łóżku kiedy ja już jestem na nogach i rozkoszuję się śniadaniem :)
Miłej niedzieli!