Wykonanie

Robiliście kiedyś sernik gotowany ??? Na herbatnikach albo biszkoptach :-) Ja zrobiłam go kolejny raz :-) bardzo go lubię i polecam go wszystkim. Ja zrobiłam tym razem na biszkoptach i zrobiłam
galaretkę z
musem owocowym. Mniam jest pyszny :-)Korzystałam z przepisu z blogu www.mojewypieki.com, dodałam swoją część i jest :-)Zapraszam :-)Składniki:- 1 kg
twarogu zmielonego- 200 g
masła o temperaturze pokojowej- 300 g
cukru- 4
jajka- 2 opakowania budyniu
waniliowego- 100 ml
mleka- 1
cukier waniliowy- 1 opakowanie
biszkoptów- 2
galaretki malinowe- szklanka
owoców (u mnie mrożone)Wykonanie:2
galaretki rozpuszczamy w 500 ml przegotowanej, gorącej
wody i studzimy.
Owoce rozmrażamy i miksujemy blenderem na mus.W misce ucieramy mikserem
masło z
cukrem i
cukrem waniliowym na puszystą masę, dodajemy
żółtka i dalej ucieramy. Następnie dodajemy
twaróg i dalej miksujemy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej i mieszamy delikatnie łyżką.Masę
serową przekładamy do garnka i zagotowujemy. Musimy cały czas mieszać, aby masa się nam nie przypaliła.
Budyń rozrabiamy w
mleku i dodajemy do gorącej masy serowej i gotujemy dalej mieszając, aż zgęstnieje.Na blaszkę prostokątną wykładamy
biszkopty, na to wykładamy gorącą masę
serową i schładzamy w lodówce.Do przestudzonej
galaretki dodajemy
mus owocowy i mieszamy. Wylewamy na masę
serową, która powinna być dobrze schłodzona. Ponownie wstawiamy do lodówki.Ciasto najlepiej schłodzić w lodówce przez noc.Smacznego :-)