ßßß Cookit - przepis na Byłam na Frymarku Bydgoskim :-)

Byłam na Frymarku Bydgoskim :-)

nazwa

Wykonanie

Od jakiegoś czasu odbywa się fajna impreza dotycząca pysznych i lokalnych produktów. Jest to Frymark Bydgoski - Jarmark Regionalnej Żywności i Rękodzielnictwa. Jest to jarmark produktów ekologicznych i regionalnych odbywający się co dwa tygodnie w Mózgu.
Postanowiłam tam zajrzeć i zobaczyć co dobrego tam znajdę. Jestem bardzo zadowolona, że się tam znalazłam, poznałam fantastycznych ludzi i fantastyczne produkty. Będę się tam pojawiać co dwa tygodnie i przybliżę Wam osoby i produkty tam wystawiane.
Najbliższy Frymark już w tą niedzielę 8 czerwca w godzinach od 11.00 do 15.00. Zachęcam Was do odwiedzenia tego miejsca i zaopatrzenia się w tak pyszne, naturalne produkty. Znajdziecie tam miody, syropy, soki, chleb na zakwasie, słodkości, sery, chrzany, musztardy, wędliny i kiełbasy, oleje, przetwory, maskotki i wiele innych fajnych i ciekawych produktów.
Ja będąc pierwszy raz poznałam Pana Adama, który wystawiał na swoim stoisku pysznie wyglądające słoiczki - chrzany, musztardy, syropy. Oczywiści możecie wszystkiego spróbować. Ja spróbowałam i smak mnie zaskoczył bardzo pozytywnie. Zasmakował mi Przysmak Chrzanowy - chrzan z dodatkiem miodu, chrzan z gruszką i cynamonem, musztarda piernikowa, bursztynowe cebulki. Produkty przedstawiane na stoisku powstały z prawdziwej pasji tworzenia pysznych i ekologicznych produktów. Pan Adam opowiedział mi o wielkiej pasji swojego ojca Józefa, który zapoczątkował tworzenie tych przysmaków. Już od dziecka interesował się ziołami, kwiatami, owocami i warzywami. Na początku słoiki powstawały dla najbliższych, potem Pan Józef zaczął pracować na większą skalę, pojawiał się na różnych festiwalach, jarmarkach i imprezach i prezentował swoje pomysły. Jego Przysmak Chrzanowy zdobył dwa pierwsze miejsca na Festiwalu Smaków w Grucznie w 2013 roku. W pełni na ta nagrodę zasłużył bo chrzan jest pyszny i pasuje do wielu dań :-). Rewelacyjna jest także musztarda piernikowa czy chrzan z gruszką i cynamonem.
Po dużym sukcesie i zainteresowaniu odbiorców Pan Józef wraz z rodziną założyli sklep „Ekologia spod Strzechy", gdzie można kupić wiele pysznych produktów, zdrowych i naturalnych. Wszystkie produkty są tworzone z prawdziwym oddaniem, starannością, są pełne aromatów i są bogate w składniki. Rodzina państwa Siadaków zawsze dba o wysoką jakość produktów, nie uznaje kompromisów, ciężką pracą odniosła wielki sukces.
Zachęcam Was do spróbowania tych pysznych przetworów.
Bardzo dziękuje Panu Adamowi za poświęcony mi czas.
Jeżeli jesteście zainteresowani produktami skontaktujcie się poprzez meila [email protected]
Źródło:http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/2014/06/byam-na-frymarku-bydgoskim.html