Wykonanie

Ciasto, które bez wahania można nazwać awaryjnym. Robi się łatwo, szybko, bez wyszukanych składników i bez nadzwyczajnych umiejętności. Gdy zdarzy się, że trzeba coś upiec na szybko, z tego co jest pod ręką warto sięgnąć po ten przepis. Oryginalny przepis, z którego korzystałam znajduje się tu: http://www.wielkiezarcie.com/recipe25711.html , u mnie bardzo delikatnie zmodyfikowany.Na ciasto:20 łyżek
mąki krupczatki12 łyżek
cukru20 łyżek
oleju3
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szklanka
mleka )
cukier wanilinowyKruszonka:1/4 kostki
margaryny (roztopić)4 łyżki
mąki4 łyżki
cukru1 łyżka
płatków owsianych1łyżeczka
cukru wanilinowego1żółtkoDodatkowo:dowolne
owoce lub
marmoladaWszystkie składniki ciasta wymieszać łyżką. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć
owoce lub kawałeczki
marmolady, lub co się komu podoba (u mnie tym razem
rabarbar). Przygotować kruszonkę. Do rozpuszczonej i przestudzonej
margaryny dodać pozostałe składniki. Zagnieść palcami. Ciasto posypać gotową kruszonką, Piec ok.45 minut w temperaturze 175 stopni z termo-obiegiem.