Wykonanie

Mając dziecko w domu, nie raz trzeba się natrudzić żeby zjadło cokolwiek,a zwłaszcza jeśli przez dłuższy czas chorowało i niestety samopoczucie już nie to.Jak normalnie zjada wszystko,tak teraz zwłaszcza ze śniadaniem i obiadem ma problem. Tego nie,bo nie. Tego nie lubi,chociaż normalnie by zjadł,i tak w kółko.Więc muszę cały czas coś wymyślać żeby w ogóle zjadł cokolwiek.Ostatnio był w fazie 'kanapek' już mu przeszło,to co teraz? Zrobiłam kluseczki,owszem smakowały.zjadł i nie marudził. W końcu !Składniki:2
banany250 g
białego sera2
jajka200 g
mąkiszczypta
soli2 łyżki
cukru trzcinowego1 szklanka
soku jabłkowegoBanany obierz i rozgnieć widelcem,przełóż do miseczki. Do rozgniecionych
bananów dodaj
ser i
jajka. Składniki dokładnie wymieszaj.Do masy bananowej dodaj
mąkę i
sól. Wymieszaj.W garnku zagotuj
wodę z odrobiną
soli. Kluski kładź łyżką na gotującą się
wodę. Gotuj przez ok. 2 minuty od momentu wypłynięcia.Do rondelka wlej
sok jabłkowy,dodaj
cukier. Rondelek postaw na małym ogniu i gotuj do momentu aż zgęstnieje.Kluski podawaj polane sosem.