ßßß



Składniki:6 plastrów schabu bez kości30 dag mielonego mięsa1/2 cukinii2 duże pieczarki1/2 cebuli1 łyżka przyprawy do schabu z czosnkiem i majerankiem RAFEXsól i pieprz do smakuPanierka:2 jajkamąka pszennabułka tartaolej do smażeniaMięso płuczemy,rozbijamy przez woreczek foliowy na cienkie płaty, oprószamy przyprawą do schabu, solą i pieprzem .
Pieczarki i cukinię myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, mieszamy z mięsem mielonym i posiekaną drobniutko cebulką,
mieszamy doprawiając solą do smaku.Nakładamy masę mięsną po równo na każdy płat schabu, rolujemy formując roladki.
Panierujemy w rozkłóconym jajku, mące pszennej, oraz bułce tartej.Smażymy na wolniutkim ogniu z każdej strony na złocisto.Smacznego!
http://rafex.eu/