Wykonanie
Roladki
schabowe nadziane
mięsem mielonym,
cukinią i
pieczarkami to propozycja na niedzielny czy codzienny obiad, ja osobiście uwielbiam kombinować ze
smakami i ta propozycja wyszła pyszna. Zresztą spróbujcie sami ;-)
Składniki:6 plastrów
schabu bez kości30 dag
mielonego mięsa1/2
cukinii2 duże
pieczarki1/2
cebuli1 łyżka
przyprawy do
schabu z
czosnkiem i
majerankiem RAFEX
sól i
pieprz do smakuPanierka:2
jajkamąka pszennabułka tartaolej do smażenia
Mięso płuczemy,rozbijamy przez woreczek foliowy na cienkie płaty, oprószamy
przyprawą do
schabu,
solą i
pieprzem .
Pieczarki i
cukinię myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, mieszamy z
mięsem mielonym i posiekaną drobniutko
cebulką,
mieszamy doprawiając
solą do smaku.Nakładamy masę
mięsną po równo na każdy płat
schabu, rolujemy formując roladki.
Panierujemy w rozkłóconym
jajku,
mące pszennej, oraz
bułce tartej.Smażymy na wolniutkim ogniu z każdej strony na złocisto.Smacznego!
http://rafex.eu/