ßßß
Moja ukochana świąteczna sałatka według przepisu mojej Mamy, którą zajadamy się we wszystkie święta, nie tylko w Wigilię. Bardzo prosta i przepyszna, im dłużej stoi w lodówce tym lepiej, wtedy wszystkie smaki idealnie się przegryzją. Sałatka jest bardzo kolorowa i pięknie prezentuje się na półmisku. Idealna również na wszelkie imprezy okolicznościowe. Bardzo Wam ją polecam!SKŁADNIKI:6-8 płatów śledziowych z zalewy octowej1 puszka kukurydzy1 puszka fasoli czerwonej2 ugotowane marchewki1-2 cebule czerwone4 ogórki konserwowekwaśna gęsta śmietana (według uznania, ja daję duży kubek śmietany 12%)majonez (według uznania, ja daję około 3-4 łyżki majonezu)pieprzWYKONANIE:Płaty śledziowe pokrój w kawałki, marchewkę i ogórki w półplasterki, cebulę w piórka. Fasolę i kukurydzę odcedź na sitku i dobrze odsącz. Połącz wszystkie składniki w misce, dodaj śmietanę i majonez oraz odrobinę pieprzu do smaku. Wymieszaj dokładnie. Sałatkę możesz podawać od razu, ale najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce, gdy smaki się przegryzą. Gotowe! Smacznego!