Wykonanie

Moja ukochana świąteczna
sałatka według przepisu mojej Mamy, którą zajadamy się we wszystkie święta, nie tylko w Wigilię. Bardzo prosta i przepyszna, im dłużej stoi w lodówce tym lepiej, wtedy wszystkie smaki idealnie się przegryzją.
Sałatka jest bardzo kolorowa i pięknie prezentuje się na półmisku. Idealna również na wszelkie imprezy okolicznościowe. Bardzo Wam ją polecam!SKŁADNIKI:6-8 płatów
śledziowych z zalewy octowej1 puszka
kukurydzy1 puszka
fasoli czerwonej2 ugotowane
marchewki1-2
cebule czerwone4
ogórki konserwowekwaśna gęsta
śmietana (według uznania, ja
daję duży kubek
śmietany 12%)
majonez (według uznania, ja
daję około 3-4 łyżki
majonezu)
pieprzWYKONANIE:Płaty
śledziowe pokrój w kawałki,
marchewkę i
ogórki w półplasterki,
cebulę w piórka.
Fasolę i
kukurydzę odcedź na sitku i dobrze odsącz. Połącz wszystkie składniki w misce, dodaj
śmietanę i
majonez oraz odrobinę
pieprzu do smaku. Wymieszaj dokładnie.
Sałatkę możesz podawać od razu, ale najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce, gdy smaki się przegryzą. Gotowe! Smacznego!
