ßßß Cookit - przepis na Szynka w czosnku i majeranku otulona warzywami

Szynka w czosnku i majeranku otulona warzywami

nazwa

Wykonanie

Mocno doprawiona szynka wieprzowa pieczona z warzywami jest świetnym obiadem, który sam się robi.
1 kg ziemniaków
1 kg szynki wieprzowej
2 cebule
1 czerwona papryka
1 marchewka
1 łyżka przyprawy do wieprzowiny
1 łyżka majeranku
1 łyżka czosnku granulowanego
Szynkę myjemy, osuszamy, i kroimy w 1 cm plastry lub w dowolne kawałki. Przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Marchewkę obieramy i kroimy w pół plastry. Cebule kroimy w piórka, paprykę w kosteczkę. W naczyniu żaroodpornym układamy pokrojone ziemniaki, następnie szynkę. Wszystko przykrywamy pozostałymi warzywami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 1 godzinę 10 minut.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/03/szynka-w-czosnku-i-majeranku-otulona.html