ßßß Cookit - przepis na Kurczak garam masala z fasolką i żytnim makaronem

Kurczak garam masala z fasolką i żytnim makaronem

nazwa

Wykonanie

Aromatyczny kurczak o słodko ostrym posmaku z zieloną sezonową fasolką szparagową i zdrowym żytnim makaronem. Po prostu rewelacja!
500 g filetu z kurczaka
Przyprawa do kurczaka
300 g zielonej fasolki szparagowej
1 łyżeczka przyprawy garam masala Skworcu (klik)
3 łyżki śmietany 18%
250 g makaronu żytniego (rurki) Fabijańscy (klik)
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mięso. Fasolkę myjemy, odcinamy końce, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do kurczaka. Przyprawiamy przyprawą garam masala. Mieszamy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec dodajemy śmietanę. Jeżeli kurczak wydaje się nam za suchy podlewamy go odrobina bulionu. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości (makaron żytni bardzo szybko robi się mięciutki, dosłownie po kilku minutach). Makaron łączymy z kurczakiem.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/08/kurczak-garam-masala-z-fasolka-i-zytnim.html