Wykonanie
            Domowe z 
marmoladą najlepsze! Tym razem w wersji z 
kakao. Polecam na słodkie pikniki w ogrodzie i na świeżym powietrzu.


250 g 
mąki pszennej1 łyżka 
kakao7 g suchych 
drożdży3 
żółtka (M)0,5 szklanki 
mleka50 g 
margaryny50 g 
cukru16 g 
cukru waniliowegoMarmolada wieloowocowaDo posmarowania: 1 
jajko + 1 łyżka 
mlekaKruszonka:55 g roztopionego 
masła60 g 
cukru80 g 
mąki pszennejMąkę, 
kakao i 
drożdże mieszamy ze sobą. Dodajemy 
żółtka, 
cukry, 
mleko i wyrabiamy ciasto. Pod koniec dolewamy roztopioną 
margarynę. Wyrabiamy jednolite, gładkie ciasto. Układamy je w oprószonej 
mąką misce. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1,5 godziny (żeby podwoiło objętość). Po tym czasie ciasto chwilkę wyrabiamy, dzielimy na 8 części. Z każdej formujemy kulkę, spłaszczamy, nakładamy łyżeczkę 
marmolady, zlepiamy. Kulki układamy zlepieniem do dołu w foremkach silikonowych. Odstawiamy przykryte na 40 minut. Smarujemy 
jajkiem z 
mlekiem, posypujemy kruszonką. Pieczemy w 190*C przez 20 minut.
