Wykonanie
            Na śniadanko pyszna 
chałka nadziana 
marmoladą, do tego ciepłe 
kakao. MNIAM :)

Składniki:25 g 
drożdży świeżych150 ml ciepłego 
mlekapół szklanki 
cukru1 łyżka 
cukru waniliowego1/3 kostki 
margaryny2 
żółtka1 
jajkookoło 3 szklanek 
mąki pszennejmarmolada wieloowocowa1 
jajko do posmarowaniaDo miski kruszymy 
drożdże dodajemy ciepłe 
mleko oraz 1 łyżkę 
cukru i 2 łyżki 
mąki, mieszamy i czekamy by zaczyn ruszył.Do zaczynu dodajemy 2 
żółtka, 1 
jajko, 
cukry, roztopioną 
margarynę, dosypujemy 
mąkę. Wyrabiamy 
ciasto drożdżowe, na gładkie i elastyczne, podsypując 
mąkę jak jest za rzadkie.Przykrywamy ściereczką i czekamy by podwoiło swą objętość.

Gdy ciasto jest wyrośnięte wałkujemy go na prostokąt.Przecinamy na trzy części, na każdą część nakładamy przy 
bokupasek 
marmolady.
Jajko do smarowania rozkłócamy i smarujemy pozostałe miejsce przy marmoladzie.

Każdą część zwijamy w rulon.Przenosimy na papier do pieczenia i zaplatamy warkocz.

Razem z papierem przenosimy do foremki keksowej (u mnie 40 cm ).Smarujemy rozkłóconym 
jajkiem, przykrywamy ściereczką i czekamy by trochę się napuszyła nasza 
chałka.

Wstawiamy 
chałkę do piekarnika na 40 minut i pieczemy w 180 stopniach (temperaturę możemy zmniejszyć do 160 stopni, to zależy od naszego piekarnika ).SMACZNEGO