Wykonanie
Małe okrąglutkie a jakie smaczne. Nie mogłam się od nich oderwać.
Ciasteczka przełożyłam pastą
pomarańczową z
cynamonem. Wyobraźcie sobie ich smak-
mak,
kokos,
pomarańcze i
cynamon…Bo kto nie lubi pochrupać sobie ciasteczek?

2 szklanki
mąki pszennej0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia70 g
cukru10 g
cukru waniliowego180 g
margaryny40 g
maku20 g
wiórków kokosowych1
jajkoDo przełożenia:Pasta pomarańczowa z
cynamonem (przepis tutaj )Ciasto na
ciasteczka jest kruche więc zagniatamy gładkie jednolite ciasto z wszystkich składników. Przygotowaną kulę wkładamy na jakiś czas do lodówki- u mnie przeleżało całą noc, ponieważ nie zdążyłam ich zrobić. Ale spokojnie wystarczą 2-3 godziny. Po tym czasie blat stołu opruszamy
mąką (po to żeby ciasto ładnie się rozwałkowało) i wycinamy kółeczka lub inne kształty o grubości około 3 mm. U mnie
ciasteczka miały średnicę 3 oraz 4 centymetrów.
Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez około 10-12 minut.Ostudzone
ciasteczka przekładamy pastą
pomarańczową lub innym dowolnym kremem według uznania.

