ßßß Cookit - przepis na Pieczeń cebulowo – grzybowa

Pieczeń cebulowo – grzybowa

nazwa

Wykonanie

Szybka w przygotowaniu i bardzo uroczysta pieczeń z aromatem cebuli i grzybów. Ciekawego smaku nadaje również lubczyk i koperek. Do pieczeni idealnie pasuje sałatka Królewska Firmy Orzech.
300 g mięsa mielonego
3 cebule
5-6 dużych pieczarek
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
Sól
Pieprz
1 łyżeczka lubczyku
3 łyżki posiekanego koperku
Olej
Sałatka wielowarzywna Królewska ORZECH
Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy ją do mięsa, wyrabiamy. Do mięsa wbijamy również jajko i wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Folię aluminiową smarujemy olejem. Rozkładamy na niej wyrobione mięso (na szerokości 22 cm i długości 26 cm). Na wierzchu rozkładamy pieczarki. Doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, koperkiem i lubczykiem.
Używając foli mięso zawijamy do środka. Boki szczelnie zamykamy. Roladę przekładamy do małej foremki i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec rozcinamy folię, aby mięso się ładnie przyrumieniło.
Źródło:http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2016/01/pieczen-cebulowo-grzybowa.html