Szybka w przygotowaniu i bardzo uroczysta pieczeń z aromatem cebuli i grzybów. Ciekawego smaku nadaje również lubczyk i koperek. Do pieczeni idealnie pasuje sałatka Królewska Firmy Orzech.300 g mięsa mielonego3 cebule5-6 dużych pieczarek1 jajko3 łyżki bułki tartejSólPieprz1 łyżeczka lubczyku3 łyżki posiekanego koperkuOlejSałatka wielowarzywna Królewska ORZECHCebule kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy ją do mięsa, wyrabiamy. Do mięsa wbijamy również jajko i wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Folię aluminiową smarujemy olejem. Rozkładamy na niej wyrobione mięso (na szerokości 22 cm i długości 26 cm). Na wierzchu rozkładamy pieczarki. Doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, koperkiem i lubczykiem.Używając foli mięso zawijamy do środka. Boki szczelnie zamykamy. Roladę przekładamy do małej foremki i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec rozcinamy folię, aby mięso się ładnie przyrumieniło.