Wykonanie

Czasem bywa tak, ze chcemy zrobić pyszny , chrupiący kotlecik, a tu w lodówce brak
jajka.Podstawowy składnik jest w sklepie ,
olej się grzeje, kotlet doprawiony ,
jaja brak.JEST RATUNEK !!!!!!. sama znalazłam się w tej sytuacji i przypomniał mi się program kulinarny , gdzie
Marta robiła panierkę do kotletów
selerowych bez
jajka. A jak ????
bułka tartasólpieprz świeżo mielonyciepła
wodamąka ziemniaczanamąka pszennaNa talerze wsypujemy kolejno,
mąkę pszenna,
bułkę tartą z
solą i
pieprzem , oraz
mąkę ziemniaczaną wymieszaną z ciepłą
wodą do konsystencji gęstej
śmietany.Doprawione
mięso maczamy kolejno w
mące , papce z
mąki ziemniaczanej i
bułce tartej. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy jak zazwyczaj.Zaręczam , świetna alternatywa dla klasycznej panierki. Nawet twierdzę ,że jest bardziej chrupiąca. POLECAM