Wykonanie
Jak dobrze
mieć rodzinkę która mieszka na wsi i pamięta o mnie. Zawsze mam
drób ekologiczny zdrowy bez hormonów. Kilka dni temu dostałam gąskę. tak duża
gęś na jedną rodzinę jest za duża, podzieliłam na pól . Jedna do zamrażalki zaś druga do garnka na rosół. Przepis na rosół z gęsi wkrótce. Po ugotowaniu rosołu
mięsko obsmażyłam w garnku rodzinnym DelimanoSkładniki1/2 szt gęsi wiejskiej3 łyzki
oliwy1/2 szkl
wodyprzyprawa do drobiumieszanka ognista z Kamis
sól morska Kotanyi
papryka Kotanyi
majeranekwykonanie
Mięso wyjąć z rosołu . Rozgrzać garnek rodzinny Delimano wlać
olej włożyć kawałki gęsi, obsmażyć wlać pół szklanki gorącej
wody, posypać
przyprawami doprawić do smaku. Dusić pod przykryciem około 1 godzinę.Podawać z warzywami, młodymi
ziemniakami i
konfiturą z aronii i i
wiśni.Na chwilę wyszłam z kuchni do pokoju weszłam do internetu i zapomniałam o gotowaniu w kuchni. Po około 15 minutach sobie przypomniałam , szybko pobiegłam do kuchni. Jakie było moje zaskoczenie. Nic się nie przypaliło gąska dusiła sie w najlepsze, spokojnie mogłam wrócić do pokoju. Jestem zachwycona jego funkcjonalnością
mogę smażyć praktycznie bez tłuszczu i nie przypala co czasami się zdarzało na patelni grillowej. Do tej
pory ją uważałam z rewelacje teraz zmieniłam zdanie. Delimano to jest to co warto
mieć w kuchni :)