Wykonanie
Dzisiaj Sylwester... niektórzy składają sobie wyzwania i obietnice na kolejny rok, inni przygotowują rarytasy na tą szczególną noc a jeszcze inni bawią się w fotografowanie
drinków ...co tam, raz w roku można się pobawić solidnie ze
smakami w szklance :-) Dzisiaj propozycja dla dorosłych a cała zabawa z Perrierem :-)
Drink Espresso Baroccoprzepis własnySkładniki:40ml
Likieru Espresso Barocco40ml
likieru Amarettokostki
loduwoda gazowana Perrierziarenka
kawykostka
gorzkiej czekoladyDo szklanki nałóż kostki
lodu, dodaj powoli po ściance
likier czekoladowo kawowy, następnie delikatnie dolej
likier Amaretto również po ściance szklanki i dopełnij gazowaną
wodą Perrier nalewając ją po kostkach
lodu tak by
woda pozostała na górze szklanki. Udekoruj wierzch ziarenkami
kawy oraz kostką
czekolady.
Drink cytrusowy z kandyzowaną
wiśniąprzepis własnySkładniki:25ml
syropu barmańskiego
bananowego40ml
wódki Finlandia limonkowejkostki
loduwoda gazowana Perrierplaster
cytryny1
mandarynkakandyzowana
wiśnia do dekoracjiDo szklanki nałóż kostki
lodu, plastry
cytrusów oraz pomiędzy kostki
lodu wciśnij dekoracyjnego
owocowego szaszłyka, następnie dodaj
syrop, pomału dolewaj
wódkę i dopełnij
wodą gazowana Perrier.
Drink ziołowy zawrót głowyprzepis własnySkładniki:40ml
Ginu100ml toniku
woda gazowana Perrierświeże gałązki
melisycukier trzcinowy dekoracyjnyplastry
cytrynykostki
loduDo szklanki wciśnij świeże gałązki
melisy, dołóż kostki
lodu oraz plastry
cytryny, wciśnij pałeczkę z
cukrem trzcinowym, następnie wlej
Gin oraz tonik i dopełnij
wodą gazowaną Perrier.