Wykonanie
Moje córki , ja zresztą też , lubimy takie oto
schabowe z
pieczarkami i
serem żółtym..u mnie były to akurat
schabowe z marynaty, ale można także zrobić je w tradycyjny sposób..i usmażone posmarować
majonezem ,wyłożyć
pieczarki, przykryć
serem i lekko zapiec.
1,20 kg
schabusól i
pieprzolej do smażeniaMarynata:3
jajka3 płaskie łyżki
mąki ziemniaczanej1 łyżka płaska
musztardy Develey2 łyżki
majonezu wiejskiego Develey
lubczyk suszony
vegeta5 łyżek
olejuDodatkowo:
pieczarkicebulaser żółtymajonez Develey
Schab pokroić na ok.1,5-2 cm plastry i lekko pobić tłuczkiem[nie za cienko].Posypać
solą i
pieprzem.Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać Kotlety obtoczyć marynatą i przykryć i wstawić do lodówki na 2-5 dni.Smażyć kotlety na rozgrzanym
oleju.
Pieczarki oczyścić, pokroić i wraz z
cebulką poddusić na
oleju, doprawić.Usmażone kotlety posmarować
majonezem , wyłożyć trochę
pieczarek z
cebulą , przykryć
serem żółtym i wstawić do nagrzanego piekarnika lub mikrofalówki, aby
ser żółty się rozpuścił.