Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pasztet Bożonarodzeniowy - ...
Chleb żytni z
otrębami »Zaczynamy robić pierniczki, pierwsze będą "dojrzewające" po 2 tygodniach będą gotowe do zjedzenia. Ależ pachnie pięknie.Wszak
korzenne przyprawy zawsze pięknie pachną .
Ciasteczka na choinkę idealne .Składniki na około 80 sztuk:550 g
mąki pszennej300 g
miodu płynnego100 g
ksylitolu Fińskiego Kłos - Pol120 g
masła1
jajko2 łyżeczki
sody oczyszczonej40 g
przyprawy do piernikabłonnik
kakaowy Kłos-Pol 2 łyżki (
kakao)Wykonanie:Do garnka wsypujemy
ksylitol (
cukier) i dodajemy
masło. Podgrzewamy na gazie do rozpuszczenia. W trakcie wlewamy płynny
miód, płynną masę zostawiamy do ostudzenia.Do misy wsypujemy przesianą
mąkę z
sodą oraz
przyprawę do piernika i błonnik
kakaowy , mieszamy. Dodajemy przestudzony
miód, i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto wstawiamy do lodówki na noc do schłodzenia. Następnego dnia dzielimy ciasto na trzy części i wałkujemy. Tym razem robiłam serduszka takie do zjedzenia i na choinkę , gdzie wystarczy dziurkę zrobić i powiesić . Wałkowałam ciasto dosyć cienko i wykrawałam serduszka , kładłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam w 180 stopniach 7-10 minut. Studziłam na kratce, schowałam do pojemnika plastikowego za dwa tygodnie otworze , będą gotowe do zjedzenia.Piekły ze mną :Monika
piątek, 04 grudnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter