Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Śliżyki WigilijneSernik z
czekoladą i wiórkami ... »Taki oto pyszny keks będzie na
stole wigilijnym. Pięknie wygląda, smakuje wymienicie, polecam zrobić.Składniki:6
białek w temperaturze pokojowejszczypta
soli3/4 szklanki
cukru pudru1 szklanka
mąki pszennej typ 500 Kłos Pol1 łyżeczka
proszku do pieczenia200 g
masłabakalie-
rodzynki,
żurawina oraz
miks keksowy 1Dodatkowo :1 -2 łyżki
mąki do oprószenia
bakaliiPrzygotowanie :Do miski wlewamy
białka i ubijamy je ze szczyptą
soli na sztywno. W trakcie miksowania wsypujemy
cukier puder i nadal miksujemy. Dodajemy przesianą
mąkę w raz z
proszkiem do pieczenia i ostudzone
masło. Mieszamy, formę keksówke wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy połowę ciasta.
Bakalie-
rodzynki,
zurawine i
miks keksowy obsypujemy
mąką i wykładamy na ciasto, zalewamy drugą połową ciasta, rozprowadzamy równomiernie i do pieca. Pieczemy kolo 45 minut w 170 stopniach. Po wyjęciu ciasto studzimy na kratce po około 1-2 godzinach polewamy lukrem i dekorujemy
bakaliami .





sobota, 19 grudnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter