Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula czerwona 1 sztuk
limonki 3 sztukmiąższ
arbuza 1 kilogramów
oliwa 2 łyżek stołowych
ser feta 250 gramów
natka pietruszki 0,5 pęczek
mieta 1 pęczek
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną małą
cebulę pokroić w piórka i zalać
sokiem wyciśniętym z
limonek. Miąższ
arbuza pokroić w trójkąty, usuwając pestki.
Ser pokroić w kwadraty o podobnej wielkości jak
arbuza. Do salaterki przełożyć
ser oraz
arbuza, dodać
cebulę, posiekaną
natkę oraz
miętę. Całość wymieszać delikatnie i polać
oliwą. Doprawić do smaku
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: