ßßß
 
            
         To jeszcze przepis z lata, kiedy miałam papierówki. Zrobiłam z nich mus i dodalam do naleśnikowego ciasta. Wyszly puszyste racuszki, idealny smak lata.Ok. 1, 5 szklanki mąki2 jajka1/2 szklanki mleka3/4 szklanki musu jabłkowegoPłaska łyżeczka proszku do pieczeniaOlej do smażeniaszczypta cukru i soliJajka roztrzepałam sola i cukrem. Dodałam mieszając mus jabłkowy, mleko i mąkę z proszkiem . Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego naleśnikowego i nabierać się dobrze łyżką.Na rozgrzanym oleju smażyłam niewielkie owalne placuszki, najpierw pod przykryciem, gdy się ścięły na wierzchu, odwracałam i dosmażałam bez przykrycia. Odsączałam na papierowych ręcznikach.Jak już wspomniałam, placuszki wyszły rewelacyjne, lekkie i puszyste. Zjedliśmy je z bitą śmietaną i wiśniami.Można je zrobić o każdej porze roku.Smacznego !
To jeszcze przepis z lata, kiedy miałam papierówki. Zrobiłam z nich mus i dodalam do naleśnikowego ciasta. Wyszly puszyste racuszki, idealny smak lata.Ok. 1, 5 szklanki mąki2 jajka1/2 szklanki mleka3/4 szklanki musu jabłkowegoPłaska łyżeczka proszku do pieczeniaOlej do smażeniaszczypta cukru i soliJajka roztrzepałam sola i cukrem. Dodałam mieszając mus jabłkowy, mleko i mąkę z proszkiem . Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego naleśnikowego i nabierać się dobrze łyżką.Na rozgrzanym oleju smażyłam niewielkie owalne placuszki, najpierw pod przykryciem, gdy się ścięły na wierzchu, odwracałam i dosmażałam bez przykrycia. Odsączałam na papierowych ręcznikach.Jak już wspomniałam, placuszki wyszły rewelacyjne, lekkie i puszyste. Zjedliśmy je z bitą śmietaną i wiśniami.Można je zrobić o każdej porze roku.Smacznego !