ßßß
Krem pięknie pachnący jabłkami i cynamonem. Świetnie sprawdzi się jako słodkie śniadanie lub kolacja.Składniki0,5 litra mleka2-3 garści sypkiego ryżu lub płatków ryżowychzapach waniliowy do ciastdżem jabłkowy z cynamonem i rodzynkamiszczypta cynamonucukierSposób przygotowaniaKrok 1Ryż gotujemy na mleku. Konsystencja zupy ma być kremowa więc w razie potrzeby dodajemy więcej mleka lub więcej ryżu. Dodajemy cukier i kroplę zapachu waniliowego do ciast. Zupę mleczną miksujemy blenderem.Krok 2Dżem jabłkowy podgrzewamy w rondelku i dodajemy rodzynki i cynamon, jeśli dżem ich nie zawierał.Krok 3Krem wykładamy na talerz, na środku robimy "wyspę" z dżemu jabłkowego i posypujemy szczyptą cynamonu.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Mleczny krem z ryżu, 10.0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyPasta kanapkowa z wędzoną rybąZupa z owocami morzaZupa pomidorowa na wędzonceDrożdżowe pierożki z soczewicą