Wykonanie
Ugotowałam
wywar warzywny z
włoszczyzny i około 1 l
wody ( osoloną)Gdy warzywa były miękkie wyciągnęłam je i do
wywaru wrzuciłam różyczki
kalafiora i obraną
cukinię. Jak jest
młoda to można ze skórką wrzucić i dłużej gotować - po zmiksowaniu będzie ładniejszy kolor.Gdy
cukinia i
kalafior zmiękną - odstawiam do przestygnięcia .
Potem miksuję . Doprawiam do smaku.Na patelni prażę nasiona dyni na złoto brązowy kolor.Do miseczki wlać zupę krem . Włożyć do niej łyżeczkę
jogurtu naturalnego ( dobrej jakości ) . Posypać uprażonymi ziarnami i
koperkiemZostało mi z obiadu trochę upieczonego
schabu - więc go pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do zupy jako grzankiZ wyciągniętych warzyw z gotowania
wywaru - zrobiłam
sałatkę warzywną uzupełniając brakującymi składnikami .Polecam zupkę na pyszną zdrową kolację