Wykonanie
Mam nadzieję, że jeszcze nie znudził Wam się
jarmuż, bo mam parę nowych pomysłów:) Szybki śniadanie dla zapracowanych:) Albo kolacja bo treningu.Składniki4 liście
jarmużu5 małych
pieczarek2 łyżki
soku z cytryny1 łyżka
masła klarowanego1 średnie
jajko2 łyżki tartej
mozzarelliprzyprawy tymianek,
bazylia,
oregano,
pieprz,
sólSposób przygotowaniaKrok 1
Pieczarki kroimy na ćwiartki, smażymy na
maśle, skrapiamy 1 łyżką
cytryny żeby nie ściemniały. Następnie dodajemy umyty
jarmuż (z którego wcześniej wycinamy twarde łodygi) i dusimy ok 3 minut. Wybijamy
jajko,
jajko, przyprawiamy i dusimy pod przykrywką na małym ogniu aż zetnie nam się
białko. Na koniec posypujemy
mozzarellą.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyJem zdrowo:
sałatka na ciepło z
jarmużu