ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane z musztardą.

Jajka faszerowane z musztardą.

nazwa

Składniki

Wykonanie

Jajka, kto ich nie lubi? Są tanie i dają nieskończone możliwosci ich wykorzystania.
Jak urozmaicić sobie jajko bez dużych nakładów pieniężnych i czasu?
Odpowiedź poniżej :)
Składniki:
Wykonanie :
Jajka wrzucić do zimnej wody (mniejsze prawdopodobieństwo że popękają), i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu z dodatkiem soli przez około 6 minut.
Jeszcze gorące lekko natłuc i zalać zimną wodą (będą się lepiej obierać).
Obrane przciąć na pół, wyciągnąć zółtko. Spód jajka można podciąć by nie przewracało się.
Jaja posypać delikatnie solą.
Masa:
Dużą łyżkę musztardy wymieszać bardzo dokładnie z żółtkami, doprawić solą i pieprzem.
Do masy mozna dodać łyżeczkę masła.
Masą udekorować dołek po żółtku i gotowe :)
Źródło:http://www.poezja-smakow.com/2014/02/jajka-faszerowane-z-musztarda.html