Wykonanie
Jajka, kto ich nie lubi? Są tanie i dają nieskończone możliwosci ich wykorzystania.Jak urozmaicić sobie
jajko bez dużych nakładów pieniężnych i czasu?Odpowiedź poniżej :)
Składniki:Wykonanie :
Jajka wrzucić do zimnej
wody (mniejsze prawdopodobieństwo że popękają), i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu z dodatkiem
soli przez około 6 minut.Jeszcze gorące lekko natłuc i zalać zimną
wodą (będą się lepiej obierać).Obrane przciąć na pół, wyciągnąć
zółtko. Spód
jajka można podciąć by nie przewracało się.
Jaja posypać delikatnie
solą.Masa:Dużą łyżkę
musztardy wymieszać bardzo dokładnie z
żółtkami, doprawić
solą i
pieprzem.Do masy mozna dodać łyżeczkę
masła.Masą udekorować dołek po
żółtku i gotowe :)