Składniki1 galaretka owocowa (np. brzoskwiniowa, pomarańczowa)spód250 g pełnoziarnistych herbatników (np. Bonitki)pół kostki margarynybudyń1 litr mleka 2%2 łyżki masła4 łyżki mąki ziemniaczanej4 łyżki cukru1 laska wanilii2 żółtkaSposób przygotowaniaSpódKrok 1Herbatniki rozkruszamy w robocie na mąkę, dodajemy margarynę i ucieramy, aż masa zacznie się lepić. Wykładamy nią formę do tarty i pieczemy 15 min. w 180°C. Odstawiamy do ostygnięcia.BudyńKrok 2Z 1 litra mleka odlewamy szklankę. Miksujemy ją z żółtkami i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i ziarenkami z laski wanilii. Gdy się zagotuje, wlewamy masę jajeczną i mieszamy intensywnie do zgęstnienia. Studzimy.Krok 3Galaretkę przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i po ostudzeniu wkładamy do lodówki, aby delikatnie stężała.Krok 4Na ostudzony spód wykładamy zimny budyń i zalewamy tężejącą galaretką. Tartę wstawiamy do lodówki.