ßßß
Składniki1 szklanka mąki kokosowej3 jaja1 szklanka wody1 dojrzały banan0,5 szklanki mleka roślinnego (u mnie kokosowe)4 łyżki nierafinowanego cukru lub ksylitolu¼ szklanki rozpuszczonego masła klarowanego lub oleju kokosowego2 łyżki karobu (można zastąpić kakao)1,5 łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym
PrzygotowanieSkładniki suche wymieszać w dużej misce. Banana, rozpuszczony tłuszcz, mleko i wodę, zmiksować z jajami na jednolita masę. Dodać do suchych składników i dobrze wymieszać. Ciasto nie jest zbyt rzadkie, raczej ma konsystencję lekko „piankową” i trzeba je nakładać do foremek łyżką. Wymieszane ciasto nałożyć do foremek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180˚C i piec przez około 25 minut. Babeczki powinny być zrumienione z wierzchu. Można udekorować powidłami i płatkami kokosowymi lub migdałowymi.