Wykonanie

Dzisiaj kolejny przepis z wykorzystaniem gotowego
ciasta francuskiego. Została mi resztka pieczonych
pomidorów, nie miałam pomysłu co z nimi zrobić... Wpadło mi w oko ciasto i postanowiłam upiec szybką i pyszną przekąskę. Oto smakowita
tarta, bardzo łatwa do zrobienia, nawet dla niewprawnego kucharza !Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiegokilkanaście połówek pieczonych
pomidorów15 dag startego
żółtego serasuszone oreganosuszona
bazyliasuszone
płatki chilisóloliwa z oliwek
Wykonanie:Szklaną formę o wymiarach 30 x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy, układamy na niej ciasto. Ciasto nakłuwamy widelcem. Na cieście układamy straty
żółty ser a na nim upieczone
pomidory. Wszystko posypujemy
przyprawami i delikatnie skrapiamy
oliwą.Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25- 30 minut.