ßßß
1,5 tabliczki gorzkiej czekoladypół tabliczki mlecznej czekolady100 ml śmietanki kremówki 30%łyżka nalewki aroniowejhibiskusowy cukier puder (cukier puder+kwiaty hibiskusa)Śmietankę podgrzewać w rondlu, a równocześnie w kąpieli wodnej roztapiać czekolady (jeśli nie lubicie słodkich czekoladek to dodajcie 2 tabliczki gorzkiej czekolady).Gdy śmietana zacznie wrzeć zestawić ze źródła ciepła i dodać do niej roztopioną czekoladę i nalewkę (lub inny alkohol).Wymieszać aż składniki się połączą, odstawić do wystudzenia, a następnie chłodzić w lodówce przez min. 4 godziny.Przygotować hibiskusowy cukier puder - zmielić kwiaty hibiskusa w młynku i wymieszać z cukrem pudrem.Formować w rękach trufle, wielkości orzecha włoskiego, które obtaczać w hibiskusowym cukrze pudrze.