Wykonanie
Mając takie podkłady można wyczarować przeróżne
torty - wszystko zależy od kremu i dodatków jakich użyjemy. Ja swoje wykorzystałam do
tortu makowego, ale na pewno znajdą jeszcze inne zastosowanie:) Są pyszne,
biszkoptowe i przede wszystkim kolorowe:))

Przepis na 4 małe (22 cm) warstwy
biszkoptowe.Potrzebujemy:7 jaj1 i 1/4 szklanki pełnoziarnistej
mąki1 szklanka
cukru1 szklanka
mąkikolorowe barwniki
Białko oddzielamy od
żółtka i ubijamy na gładką pianę, dodajemy
cukier. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy, na koniec miksowania dodajemy
żółtka.
Mąkę powoli wsypujemy do masy i mieszamy całość łyżką od dołu do góry - tak aby jak najwięcej pęcherzyków powietrza znalazło się w środku. 1/4 ciasta przelewamy do innej miski i mieszamy z barwnikiem. Tortownicę wykładamy od
spodu papierem do pieczenia i wlewamy zabarwioną masę. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Podobnie robimy z pozostałymi warstwami. Gotowe:)