ßßß
Składniki (4-6 porcji)Dynia hokkaidoCukiniaKabaczekBakłażan3 papryki – czerwona, zielona i żółtaOliwaKilka gałązek tymiankuSól, pieprz200g wędzonego tofuPrzygotowanieNastaw piekarnik na 180 stopni.Dynię przekrój na ćwiartki, oczyść z pestek i pokrój na kawałki.Bakłażana pokrój na kawałki, wrzuć do durszlaka, obficie posyp solą i odstaw.Cukinię i kabaczka pokrój na kawałki. Usuń paprykom gniazda nasienne i pokrój.Bakłażana dokładnie opłucz w zimnej wodzie – dzięki temu pozbędziesz się nieprzyjemnej goryczki.Wszystkie warzywa wymieszaj w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą, dopraw do smaku, dodaj listki tymianku.Wstaw do piekarnika na 40 minut, na kwadrans przed końcem dodaj pokrojone w kostkę tofu.Smacznego!Zobacz takżePyszna zapiekanka z warzywamiWarzywna zapiekanka z owczym seremZapiekane warzywa pod ciastem