Wykonanie
Przekąski na raz, są bardzo zdradliwe, bynajmniej w moim przypadku. Podjadam, podgryzam, niby jeden kęs a nim się zorientuję, wciągnęłam 3 tortille i na wadze dwa kilo do przodu. Lubię jak są ładnie podane i z różnorodnym nadzieniem. Te przygotowałam dawno temu na jeden z babskich wieczorów. Pasują one do każdego rodzaju
wina, a oczywiście kilka butelek było :) Przygotowanie ich to max 30 minut z zegarkiem w ręku. No chyba , że znajdzie się jakiś nadgorliwiec i tortille sam będzie piec czy tam smażyć. Gorąco polecam.
SKŁADNIKI:Tortilla 10 szt
serek Philadelphia 350 g
łosoś wędzony w plastrach 150gmix
sałat z
rukolą 1 opakowanie
awokado 1/2 szt
papryka czerwona 1 szt
szynka z piersią z
indyka 12 plastrów
mozzarella żółta 12 plastrów
ser biały tłusty 100g
truskawki 100g
serek danio 75gPRZYGOTOWANIE:Z podanych składników przygotowałam 3 wersje smakowe zawijańców. 1. Tortillę posmarować
serkiem Philadelphia, na połowę placka wyłożyć
łososia wędzonego odrobinę mix
sałat. Na środek ułożyć obrane i pokrojone w plastry
awokado. Zawijać jak naleśniki.
Serek powinien skleić brzegi i nie powinno się rozwijać. 2. Tortillę wysmarować
serkiem Philadelphia. Połowę placka wyłożyć
serem mozzarella w plastrach , drugą połowę
szynką Dodać mix
sałat. Na środek ułożyć pokrojoną w plastry
paprykę czerwoną. Zawijać. 3.
Ser biały zmiksować razem z
serkiem danio.
Truskawki umyć, osuszyć i pokroić w ćwiartki. Tortillę smarować
serkiem. Na środek wyłożyć
truskawki i zawijać. Gotowe Tortille kroić jak sushi. Smacznego:)