Wykonanie
Ciasto kruche z masą
orzechowąciasto:30 dag
mąki20 dag
margaryny3
żółtka1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 szklanki
cukru pudrumasa:20-25 dag
orzechów1 szklanka
mleka1 kostka
masła1 szklanka
cukru1 kieliszek
spirytusudodatkowo:1 słoik prużonych
jabłekdo dekoracji:polewapołówki
orzechówprzygotowanie:Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Upiec na złoty kolor 2 placki na blaszce 20x35 cm, w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia około 20-25 minut.
Orzechy zmielić.
Mleko zagotować z
cukrem, dodać
orzechy i gotować aż zgęstnieje. Ostudzić.
Masło utrzeć, dodawać po łyżce masę
orzechową. Na końcu do masy wlać
spirytus.Na pierwszy placek rozsmarować
jabłka, przykryć drugim plackiem i rozsmarować masę. Wierz udekorować polewą i polówkami
orzechów. Schłodzić przed podaniem.Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL