Wykonanie
Składniki1 filet z
flądry (ok. 45 dkg)20 dkg
ryżu200g
cukinii2
pomidory2 ząbki
czosnku1 łyżka posiekanego
koperkusól,
pieprzostra
mieszanka przypraw (młynek)
przyprawa do rybSposób przygotowania
Rybę obsypać przyprawami i odstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki
oleju i podsmażyć pokrojony w plasterki
czosnek. Kiedy zbrązowieje wyrzucić i wsypać
ryż. Po 3-4 minutach zalać
wodą (
wody ma być objętościowo 2
razy więcej niż
ryżu). Posolić. Dusić pod przykryciem aż
ryż wchłonie cały płyn.
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Cukinię pokroić drobna kostkę.
Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do
ryżu. Przyprawić. Wymieszać.Smażyć pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż
ryba zmieni kolor na biały. Pod koniec duszenia dodać
koperek. Wymieszać. Podawać gorące. SmaczŁączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL