ßßß Cookit - przepis na Rybne risotto

Rybne risotto

nazwa

Wykonanie

Składniki
1 filet z flądry (ok. 45 dkg)
20 dkg ryżu
200g cukinii
2 pomidory
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz
ostra mieszanka przypraw (młynek)
przyprawa do ryb
Sposób przygotowania
Rybę obsypać przyprawami i odstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i podsmażyć pokrojony w plasterki czosnek. Kiedy zbrązowieje wyrzucić i wsypać ryż. Po 3-4 minutach zalać wodą (wody ma być objętościowo 2 razy więcej niż ryżu). Posolić. Dusić pod przykryciem aż ryż wchłonie cały płyn. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cukinię pokroić drobna kostkę. Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do ryżu. Przyprawić. Wymieszać.
Smażyć pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż ryba zmieni kolor na biały. Pod koniec duszenia dodać koperek. Wymieszać. Podawać gorące. Smacz
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/rybne_risotto.htm